GVAV JO13-1 verliest gelijkopgaande wedstrijd met 0-2 van Drachtster Boys JO13-1

Opstelling

11-02-2017 - Onze jongens mochten een week na de heroïsche overwinning op ATC '65 JO13-1 revanche nemen op Drachtster Boys JO13-1. Het verliep echter anders waardoor net als de uitwedstrijd ook de thuiswedstrijd tegen de Friezen verloren werd. Waar menig toeschouwer dit als een typische 0-0 wedstrijd bestempelde, dacht de spits van Drachtster Boys hier anders over en scoorde in beide helften op slimme wijze.

In zowel de eerste als de tweede helft mag een communicatiefout als boosdoener worden aangewezen voor de tegengoal. Tegenover de goals van Drachtster Boys JO13-1 stond wellicht wat meer balbezit voor GVAV JO13-1 zonder zelf gevaarlijk te worden.  Geen slechte wedstrijd, maar zeker ook geen goede. Snel door!

VOORAF
In de 'tweede speelhelft' kunnen we kijken hoe GVAV JO13-1 en de tegenstander zich hebben ontwikkeld na hun eerste onderlinge wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen Drachtster Boys JO13-1 was één van de zwakste wedstrijden van voor de winterstop waarin beide ploegen een zwakke eerste helft speelden maar waar Drachtster Boys JO13-1 in de tweede helft wel uit een ander vaatje wist te tappen en met 3-0 terecht de wedstrijd won.

WEDSTRIJDVERSLAG 1e WEDSTRIJD DRACHTSTER BOYS JO13-1 - GVAV JO13-1   3 - 0    (17-09-2016)

Aangezien het besef bij trainer Willem en alle jongens aanwezig is dat we wat recht te zetten hebben, is er vooraf goed gekeken naar de sterke en verbeterpunten van onze Friese tegenstander. Hoe vervelend ook; tegenstander Drachtster Boys JO13-1 heeft gewoon een hele goede ploeg. Een hele sterke keeper, (na koploper Cambuur) de minst gepasseerde verdediging, een goed middenveld en fysiek sterke en snelle aanvallers. Niets op aan te merken!

Toch hebben onze tegenstanders van vandaag al wel de nodige punten laten liggen. Ze begonnen voortvarend en hebben een aantal wedstrijden ook op 'pole position' gelegen. Maar ook bij hen is de klad er daarna wat in komen te zitten en zijn er verschillende wedstrijden nipt verloren of (doelpuntloos) gelijk geëindigd. Zonder de onderlinge wedstrijd tegen GVAV JO13-1 mee te nemen, zijn er zelfs minder punten behaald dan onze jongens bij elkaar hebben gesprokkeld. Er liggen dus zeker mogelijkheden!

Onze jongens lijken met een goede spirit uit de winterstop te zijn gekomen. Een fantastische eerste helft tegen Quick '20 JO13-1 werd helaas in de tweede mindere helft teniet gedaan waardoor Quick '20 JO13-1 nog nipt met 1-2 kon winnen op Sportpark Kardinge, maar afgelopen week werd er niet één maar twee helft fantastisch gevoetbald door GVAV JO13-1 waardoor topploeg ATC '65 JO13-1 met liefst 0-5 aan de zegekar werd gebonden.
Het is nu zaak voor onze jongens om het sterke voetbal van drie van de afgelopen vier helften door te zetten naar de komende wedstrijden en hiermee nog meer punten te pakken en verder op de ranglijst te stijgen. Volgens veel van onze tegenstanders horen we ook hoger te staan de huidige negende plaats, maar uiteindelijk sta je natuurlijk gewoon op de plaats waar je hoort te staan. Werk aan de winkel dus!

1e HELFT
Met het powervoetbal van afgelopen week tegen ATC JO13-1 in het achterhoofd stonden vele supporters koud maar hoopvol langs de zijlijn bij de aftrap. Gevoelstemperatuur was -10 graden celsius en bijna alle jongens (en meisje) op het veld waren gekleed met verschillende lagen stof. Niet geheel toevallig bij dit weer waren Aaron en Bob nog steeds ziek en een aantal anderen net op tijd fit om bij de wedstrijdselectie te zitten.
Om er meteen de warme schrik bij het publiek in te krijgen, was er achterin een communicatiefout met desastreuze gevolgen. De al handig gebleken spits in de heenwedstrijd was alerter dan wij en strafte onze communicatiefout genadeloos af: 0-1 DRACHTSTER BOYS JO13-1. Met de weinig tegengoals van Drachtster Boys JO13-1 in ons achterhoofd beginnen we nu wel heel snel aan een inhaalrace. Maar er is direct sprake van dit besef en er zijn wat speldenprikjes van onze zijde; eerst schiet Alain van afstand en niet veel later verovert Jhaz de bal en speelt hij Ian snel in die net geen controle over de bal kan krijgen.
Na een kwartier moet Alain geblesseerd de strijd staken en komt - de deze week nog met griep in bed liggende - Jeroen zijn plaats vervangen.  Niet veel later een grote kans voor Drachtster Boys maar Helge redt bekwaam en daarna is de watervlugge en vandaag zeer goed spelende Nigel iedereen in de scrimmage te snel af. In de laatste tien minuten laat Jhaz zijn tegenstander een aantal maal zijn hielen zien en weet hij de bal voor het Friese doel te zwaaien. Helaas steeds net geen GVAV voet of hoofd tegen de bal waardoor het verkrijgen van corners de beste resultaten van de eerste helft zijn.

2e HELFT
Drachtster Boys JO13-1 start de tweede helft sterk met twee mooie aanvallen over hun linkervleugel; gevaarlijk wordt dat gelukkig voor ons niet.  Rowen en de gelukkig weer fit verklaarde Alain vervangen in de tweede helft Chavier en Jhaz. Veel van het spel speelt zich af op het middenveld en de keepers krijgen weinig tot niets te doen in het eerste kwartier van de tweede helft. Als een onschuldige vrije trap vanaf het middenveld voor het GVAV doel wordt getrapt, is er eigenlijk ook niet zoveel aan de hand. Maar wellicht maakt dat deze vrije trap en situatie wel zo gevaarlijk. Onze jongens gaan er van uit dat de ander deze bal wel heeft en de wederom zeer alerte spits van Drachtster Boys JO13-1 ziet zijn kans schoon om de bal binnen te koppen: 0-2 DRACHTSTER BOYS JO13-1. Nu wordt het wel heel pittig voor onze blauwhemden!
Trainer Willem en de jongens proberen nu van alles om de wedstrijd te keren. Er wordt gevoetbald in een 1-3-3-4 formatie, er is veel balbezit en ondanks de achterstand wordt er op een positieve manier onderling gecoacht. We dringen aan maar worden helaas niet echt gevaarlijk. Een paar gekraakte schoten van Jayden en Ian, een vrije trap van Jeroen en nog een drietal goed genomen corners van Alain, het mag allemaal niet meer baten. Vlak voor tijd scoort Drachtster Boys nog maar wordt teruggefloten waardoor de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor onze vrienden uit Drachten eindigt.

Wellicht geen wedstrijd die een winnaar verdiende maar er valt ook weer niet heel veel te zeuren wanneer je zelf niet geheel vrijuit gaat bij beide tegengoals en voorin te weinig jouw stempel kan drukken. Drachtster Boys JO13-1 gaat verder waar ze al een hele tijd mee bezig zijn; weinig/geen tegengoals en zelf alert voorin. Over twee wedstrijden hebben zij ons gewoon terecht verslagen.

Wij willen daarom tegenstander Drachtster Boys JO13-1 feliciteren met hun overwinning en veel succes wensen in de resterende competitiewedstrijden, scheidsrechter Soerdjan bedanken voor het goede fluiten, vaders en leiders Bouwman en Casier bedanken voor het goede vlaggen en de supporters voor het aanmoedigen van onze jongens in de ijskou.

Aanstaande zaterdag staat er een andere Friese ploeg op ons te wachten in een belangrijke wedstrijd voor de onderste regionen van de competitie: LAC Frisia JO13-1 - GVAV JO13-1. De eerste wedstrijd GVAV JO13-1 - LAC Frisia JO13-1 wonnen wij ietwat geflatteerd met 4-0. Wij hopen uiteraard op wederom drie punten, een hele goede wedstrijd en veel meegereisde supporters/ouders!

GVAV JO13-1 – DRACHTSTER BOYS JO13-1    0-2 (0-1)
Scoreverloop: 4. Drachtster Boys 0-1, 44. Drachtster Boys 0-2
Toeschouwers: 41.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Nigel, Victor, Romano, Mardo, Tygene, Alain (14. Jeroen), Jayden, Chavier, (35. Rowen) Ian, Jhaz (44. Alain)