GVAV JO13-1 speelt niet groots maar pakt drie punten met minieme zege (0-1) op LAC Frisia JO13-1

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

11-02-2017 - Na de ietwat teleurstellende nederlaag tegen Drachtster Boys JO13-1 stond er voor de tweede week op rij een Friese tegenstander in 't speelschema. Om de Friese tegenstander onder ons te houden en het gat met de degradatieplaatsen groter te maken, was een overwinning cruciaal. Wellicht niet met prachtig voetbal, maar de klus werd in Leeuwarden 'geklaard'.

Na een 0-0 ruststand waarin er weinig kansen werden weggegeven was het direct na rust raak. Niemand anders dan topscorer Jayden liet zijn hielen aan vriend en vijand zien en schoot de enige treffer op het scorebord. Ondanks de druk van LAC Frisia JO13-1 werd er geen goal weggegeven zodat Willem en zijn mannen met drie punten huiswaarts konden keren.

VOORAF
In de 'tweede speelhelft' kunnen we kijken hoe GVAV JO13-1 en de tegenstander zich hebben ontwikkeld na hun eerste onderlinge wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen LAC Frisia JO13-1 was er één waarin wij dodelijk effectief waren. Absoluut de betere ploeg maar de geboden kansen werden bijna allemaal tot doelpunt gepromoveerd met een 4-0 einduitslag tot gevolg.

WEDSTRIJDVERSLAG 1e WEDSTRIJD GVAV JO13-1 - LAC Frisia JO13-1   4 - 0    (24-09-2016)

Met de welbekende ups and downs van voor de winterstop zijn we eigenlijk ook na de winterstop weer verder gegaan. Drie wedstrijden met drie verschillende verhalen; een goede wedstrijd tegen Quick '20 JO13-1 ging met 1-2 verloren, een fantastische wedstrijd tegen ATC '65 JO13-1 werd met 0-5 gewonnen en een matige wedstrijd tegen Drachtster Boys JO13-1 ging weer met 0-2 verloren.

Met de helft van de helften (drie stuks) heel goed voetbal en de andere helft wat minder is het vandaag weer zaak om te doen waar veel op getraind wordt door Willem en zijn jongens. Zoals veel vaker al gemeld, is het op heel veel vlakken zeer goed geregeld. De trainingen zijn goed én goed bezocht, de groep gaat als een stel kameraden met elkaar om, er is een (qua aantal) gezonde verhouding tussen de eerste- en tweedejaars spelers, de groep bulkt van het talent, er zijn zelfs te veel rijdende ouders, wedstrijden worden op de GVAV website verslagen, er is een heus GVAV JO13-1 twitteraccount, er zijn genoeg 'vlaggende' ouders om ook na te denken over een vierde en vijfde man bij de achterlijnen, er is een trainer die ziel en zaligheid in het verbeteren van het team stopt en daarnaast vele extra wedstrijden, toernooien en andere voetbalactiviteiten organiseert, we worden genoemd bij 'officiële' GVAV voorbeschouwingen en ga zo maar verder. Zoals het bij voetbal hoort, zal er ook een boel niet goed gaan maar het is hoe dan ook een topseizoen voor de JO13-1.

Tegenstander LAC Frisia is een zeer bekende naam in de noordelijke provincies. Een echte eliteclub met hoogspelende jeugdteams, een mooi sportpark, goede jeugdtrainers en een kantine met uitstraling en goede service. De JO13-1 van LAC Frisia heeft het dit seizoen zwaar en zal hoogstwaarschijnlijk tot het einde van het seizoen moeten strijden om ook volgend seizoen in de tweede divisie te mogen voetballen. Maar met twee overwinningen in de laatste wedstrijden hebben ze zichzelf wel weer net boven de degradatiestreep gezet en is er vertrouwen getankt voor de komende wedstrijden.

1e HELFT
Op een zwaar veld met een dito bal werd afgetrapt voor de eerste helft. Makkelijk natuurlijk om het zware veld en bal te benoemen maar het was vandaag voor beide ploegen wat moeilijker om tot voetbal te komen met deze factoren. Daar staat tegenover dat LAC Frisia nog één van de weinige ploegen is met een mooi en écht grasveld en zijn de weersomstandigheden van de afgelopen weken niet ideaal geweest om een veld mooi en snel te houden. En zoals Cruyff het op tv en in zijn boeken verwoordde: De goede voetballers van vroeger werden juist zo goed door moeilijkere  en steeds veranderde voetbalomstandigheden!
De start is verder hoopgevend voor onze jongens. De aan het begin van het seizoen van GRC overgekomen Jhaz en Nigel zitten helemaal in hun element en zijn twee van de betere spelers van vandaag. Binnen twee minuten danst Nigel langs zijn man en geeft scherp voor. Jayden laat de bal lopen zodat Bob kan uithalen maar de LAC Frisia keeper redt bekwaam. Hoopgevend begin!
Na deze sterke openingsfase gaat het spel veel meer over-en-weer. Ons gevaar komt vandaag voornamelijk van de rechterzijde en LAC Frisia let steeds goed op bij slordigheden van onze zijde. Echt grote kansen levert dit helaas niet op. Eigenlijk zijn de gele kaarten voor een LAC Frisia verdediger voor het neerhalen van Jhaz en een zelfde kaart voor Jayden vanwege praten de hoogtepunten uit de eerste helft. Helaas moet Nigel vlak voor het rustsignaal geblesseerd eraf. Tygene vervangt hem en Bob schuift door naar de vleugelpositie. Geen eerste helft om te lang bij stil te staan.

2e HELFT
Als supporters mogen we natuurlijk niet meeluisteren wat Willem zijn jongens in de rust meegeeft, maar als publiek hoopten we vandaag op wat woorden gevuld met peper. LAC Frisia was net als in de eerste wedstrijd ook vandaag te pakken door onze jongens maar dan moest er wel wat harder gewerkt worden en vooral wat zuiverder gepasst. Verdeeld over de helft komen Chavier, Alain en Ian het team versterken. Alsof het publiek toch bij de bespreking aanwezig was, schoten onze jongens uit de startblokken. Een fantastische pass van Victor zette Jayden alleen op de keeper en dan weten ze bij de meeste tegenstanders genoeg. Jayden laat de LAC Frisia verdediging zijn hielen zien en passeert de keeper: 0-1 GVAV JO13-1!! Zou hiermee de onzorgvuldigheid als sneeuw voor de zon verdwijnen met een belegering op het LAC Frisia doel als gevolg? Helaas niet.. Het voetbal is niet slecht maar het is ook gewoon allemaal niet goed genoeg. LAC Frisia lijkt meer wakker geschud dan wij door de openingstreffer en het is eigenlijk vooral tegenhouden in de tweede helft. Aaron herstelt zijn wat onnauwkeurige eerste helft met verschillende tussenkomsten in de tweede helft en ook de andere verdedigers en keeper Helge blijken een sta-in-de-weg voor LAC Frisia JO13-1 maar echt kansen krijgen we zelf ook niet meer. Op wat 'oehs' en 'aahs' na winnen we deze wedstrijd op de kleinst mogelijke manier. Niet te lang bij stilstaan, genieten van de drie punten en over een paar weken met mooi voetbal de drie punten pakken tegen Flevo Boys JO13-1. Zoals in de stand onder te zien, kunnen we met drie extra punten heel dicht naar de derde plek toeschuiven.

Wij willen tegenstander LAC Frisia JO13-1 bedanken voor de wedstrijd en hun gastvrijheid en oprecht veel succes wensen in hun strijd tegen degradatie, de zeer jonge doch competente scheidsrechter Rouji bedanken voor het goede fluiten, vaders Agter en Parlayan bedanken voor het goede vlaggen en de supporters voor het vervoeren en aanmoedigen van onze jongens in (wederom) de ijskou.

Voor de komende maand staat er maar één competitiewedstrijd op het programma en dat is tegen laagvlieger Flevo Boys JO13-1. Ondanks hun lage positie op de ranglijst, waren wij in de eerste wedstrijd tegen Flevo Boys JO13-1 meer dan gelukkig bij het behalen van de 0-1 overwinning en drie punten. Zaak dus om met beter voetbal dan in Emmeloord wederom drie punten te behalen en een stap op de ranglijst te maken. Wij nodigen iedereen dan ook graag uit om onze jongens op zaterdag 11 maart om 1100u aan te moedigen!

LAC FRISIA JO13-1 – GVAV JO13-1    0-1 (0-0)
Scoreverloop: 32. Jayden 0-1
Toeschouwers: 28.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Aaron (46. Alain), Romano, Jeroen, Mardo, Victor, Jhaz, Bob (52. Ian), Nigel (29. Tygene), Jayden, Rowen (40. Chavier)

UITSLAGEN 16e SPEELRONDE (14-02-2017 / 18-02-2017)